ლიმონისა და ნივრის ნარევი სისხლძარღვების გასაწმენდად და გულის შეტევის თავიდან ასაცილებლად

ეს ნამდვილად უნდა სცადოთ

თქვენ დღეს შეიტყობთ თუ როგორ უნდა აიცილოთ თავიდან გულის შეტევა ლიმონისა და ნივრის ნარევის საშუალებით. ალბათ ბევრ თქვენგანს სმენია გულის დაბლოკვის შესახებ, თუმცა ზოგიერთისთვის ეს ახალი ტერმინია. პაციენტს, რომელსაც გულის ბლოკადა აქვს, გაცილებით ნელი გულისცემა აქვს, ვიდრე ჯანმრთელ ადამიანს. ამ მდგომარეობაში ხდება გულის შეკუმშვა, რის შედეგადაც მთლიანად იბლოკება პარკუჭები.

ლიმონი და ნიორი ზუსტად ამისთვის არის, ამ ორ საოცარ პროდუქტს აქვს სიცოცხლისთვის აუცილებელი სარგებელი. ორივე ადვილად ხელმისაწვდომია, ფასიც მისაღები აქვს და რაც მთავარია გეხმარებათ ჯანმრთელობის გაუმჯობესებასა და ნებისმიერი დაავადების თავიდან აცილებაში.

ჩვენ გთავაზობთ სამ სხვდასხვა რეცეპტს, რომლებიც დაგეხმარებიან გულის ბლოკირებასა და იმუნური სისტემის გაძლიერებაში.

რეცეპტი 1 ვაშლის ტკბილი სითხე

ინგრედიენტები:

ლიმონის წვენი – 1 ჭიქა

კოჭას წვენი – 1 ჭიქა

ნივრის წვენი – 1 ჭიქა

ვაშლის ძმარი – 1 ჭიქა

ნატურალური თაფლი – 3 ფინჯანი

მომზადების წესი:

გააცხელეთ ქვაბი და შიგნით ჩაასხით ლიმონის, კოჭასა და ნივრის წვენები, შემდეგ დაუმატეთ ვაშლის ძმარი. პარალელურად ურიეთ იქამდე, სანამ დაახლოებით ერთი ჭიქა არ აორთქლდება. 30 წუთის შემდეგ, როცა უკვე ნარევი მზად იქნება, გადმოდგით, ჩაასხით თაფლიან ფინჯანებში და შეინახეთ მაცივარში. მიირთვით ყოველდღე უზმოზზე.

რეცეპტი 2

ინგრედიენტები:

ლიმონი – ლიმონის 6 რბილი ნაჭერი;

დაჭრილი მიხაკი – 10-15 ბოლქვი;

ნიორი;

2 ლიტრა წყალი.

მომზადების წესი:

ბლენდერში ჩაყარეთ ლიმონი, ნიორი, მიხაკი და 1 ლიტრი წყალი. შემდეგ მოცემული მასა ჩაასხით თასში და დაამატეთ კვლავ 1 ლიტრი წყალი და ცოტა ხნით შეინახეთ.  შემდეგ მოცემული აწ უკვე წვენი კარგად გაფილტრეთ და შეინახეთ მაცივარში. შეეცადეთ შეინახოთ მინის ჭურჭელში, რადგან პლასტმასმა შეიძლება გამოიწვიოს ტოქსინები. ეს ნარევი დღეში სამჯერ მიიღეთ, სამი კვირის განმავლობაში. 6 თვის შემდეგ კვლავ გაიმეორეთ.

რეცეპტი 3

ინგრედიენტები:

ლიმონი – კვლავ 6 ცალი რბილი ნაჭერი;

დაჭრილი მიხაკი – 30 ბოლქვი

4 ლიტრი გაფილტრული წყალი

მომზადების წესი:

ბლენდერში ჩაყარეთ ლიმონის 3 რბილი ნაჭერი, დაჭრილი მიხაკი და 2 ლიტრი წყალი. დაბლენდერების შემდეგ, მოცემული სითხე გადაიტანეთ თასში და დაამატეთ დარჩენილი 2 ლიტრი წყალი. ეს ნარევი გააცხელეთ და გაცხელებიდან 10 წუთის შემდეგ, გაფილტრეთ.  შეინახეთ მაცივარში და მოიხმარეთ წელიწადში ერთხელ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.