უგემრიელესი და სეზონური მარწყვის ტორტი

ინგრედიენტები ბისკვიტისყვის :

კვერცხი – 15

ფქვილი – 2 ჭიქა

შაქარი – 2 ჭიქა

ვანილი – 10 გრ.

კრემისთვის :

  • 7 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 400 გრ შაქარი+ერთი კვერცხის გულით გოგლი მოგლი
  • 4 ჭიქა რძე
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი – 10 გრ

დაშაქრული მარწყვი 1 კგ

ბისკვიტის მომზადების წესი :

კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ გათეთრებამდე, ნელნელა დავამატოთ კვერცხის გულები დაშაქარი, ფქვილი, ვანილი და ვთქვიფოთ 20 წუთის განმავლობაში იმისათვის, რომ ბისკვიტსკვერცხის მძაფრი გემო არ ჰქონდეს. ფორმა წინასწარ გავახუროთ ძირზე დავუფინოთ საცხობიქაღალდი და ვაცხოთ, გაითვალისწინეთ რომ თავი უნდა ჰქონდეს მჭიდროდ დახურული.

კრემის მომსადების წესი :

ავიღოთ ქვაბი და ჩავყაროთ ფქვილი შემდეგ დავუმატოთ 350 გრ. შაქარი, ავიღოთ ერთიკვერცხის გული და 50 გრ. შაქართან ერთად ცალკე ავთქვიფოთ 1 წუთის განმავლობაში დადავასხათ ქვაბში მოთავსებულ მასას შემდეგ დავამატოთ ერთი ჭიქა ცივი რძე და გავხსნათვურიოთ ამ მასას სანამ კარგად არ გაიხსნება, შემდეგ დამავატოთ ადუღებული 3 ჭიქა რძე, დავამატოთ მარილი და ვანილი, დავდგათ მაღალ ცეცხლზე და ვურიოთ იქამდე სანამ მასაკარგად არ ადუღდება.

ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ გათეთრებამდე დარბილებული კარაქი და ნელნელა დავამატოთგაციებული კრემი ბოლოს კი დავამატოთ ვანილი

გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ სამ თანაბარ ნაჭრებად, დავნამოთ დაშაქრული მარწყვისწვენით ასვე ძალიან უხდება სულ ცოტა კონიაკი, ბისკვიტს წავუსვათ კრემი დავალაგოთმარწყვები და გავიმეოროთ იგივე სამივე ფენაზე.

ფოტო: pinterest

ფოტო: pinterest

ფოტო: pinterest

ფოტო: pinterest

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.