ყველასათვის საყვარელი ნამცხვარი “კაკალი”
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
3ცალი კვერცხი
250 გრ. კარაქი
100 გრ.შაქარი
3ჭიქა(200გრ.)ფქვილი
ნახევარი ჩაის კოვზი სოდა 1 სუფრის კოვზი ძმარი
1 ვანილი
ნომზადების წესი, ცომი :
ცალკე თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შაქარი, დავამატოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი და სოდა ძმარში გახსნილი,ვანილი და ფქვილი,მოვზილოთ ისეთი ცომი,რომ ხელზე არ გვეკრობოდეს.გავაკეთოთ პატარა ბურთულები და ჩავდოთ ზეთ მოსმულ ფორმაში.
კრემი :
ავთქვიფოთ მოხარშული შესქელებულუ რძე (სგუშონი) 200გრ.კარაქთან სურვულის შემთხვევაში გულსართად შეგიძლიათ დაამატოთ ნიგოზი ან ნებისმიერი სასურველი თხილეული.

ფოტო: pinterest