ყველასათვის საყვარელი ნამცხვარი “კაკალი”

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

3ცალი კვერცხი

250 გრ. კარაქი

100 გრ.შაქარი

3ჭიქა(200გრ.)ფქვილი

ნახევარი ჩაის კოვზი სოდა 1 სუფრის კოვზი ძმარი

1 ვანილი

ნომზადების წესი, ცომი :

ცალკე თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და შაქარი, დავამატოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი და სოდა ძმარში გახსნილი,ვანილი და ფქვილი,მოვზილოთ ისეთი ცომი,რომ ხელზე არ გვეკრობოდეს.გავაკეთოთ პატარა ბურთულები და ჩავდოთ ზეთ მოსმულ ფორმაში.

კრემი :

ავთქვიფოთ მოხარშული შესქელებულუ რძე (სგუშონი) 200გრ.კარაქთან სურვულის შემთხვევაში გულსართად შეგიძლიათ დაამატოთ ნიგოზი ან ნებისმიერი სასურველი თხილეული.

ფოტო: pinterest

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.