საფრანგეთში მოღვაწე ქართველი ექიმი თეა ნოდია ამბობს, რომ სამზარეულოს პლასტმასის დაფებს ორგანიზმისთვის სერიოზული ზიანის მოტანა შეუძლია.
„კიდევ შემოგრჩათ პლასტმასის საჭრელი დაფები? გირჩევთ სასწრაფოდ გადაყაროთ ისინი. მათი ადგილი არც ერთი კვების ობიექტის სამზარეულოში არ უნდა იყოს. თუ კარგად დააკვირდებით ახლოდან ასეთი ტიპის საჭრელ დაფებს ძალიან კარგად ჩანს დანით დასერილი ზოლები. თანამედროვე კვლევებმა აჩვენეს, რომ ადამიანი მთელი თავისი ცხოვრების განმავლობაში ერთი საბანკო ბარათის ზომის პლასტმასის მიკრონაწილაკებს აგროვებს. წარმოიდგინეთ პლასტმასის ნაწილაკები მუცლადმყოფი ბავშვის სისხლშიც კია აღმოჩენილი“, – ამბობს ექიმი თეა ნოდია.
წყარო: primetime